Met Jouw Vlaggenschip Naar De Overwinning

16 NOVEMBER 2022

Met Jouw Vlaggenschip Naar De Overwinning

Geschreven door Stefan Kuijer
Functie Eigenaar Re-publiek

Krijg de klanten waar je recht op hebt

Stop met het maken van deze cruciale fouten (in het bijzonder #1). Je stuurt potentiële klanten regelrecht in de armen van je concurrenten en loopt vele duizenden euro's mis. Download nu de gratis gids en krijg de klanten waar je recht op hebt.

DOWNLOAD

‘Iets meer afhalen!’ riep Michiel de Ruijter vanaf zijn nieuwe vlaggenschip De Zeven Provinciën. Er werd aan de touwen getrokken zodat het schip wat meer zijwaartse wind ving. Terwijl het vlaggenschip langs het Engelse schip voer, kantelde deze daardoor licht omhoog, zodat de boordkanonnen meer impact zouden maken.

‘Vuur!’ Een oorverdovend lawaai van een volley kanonskogels werd opgevolgd door vliegende stukken hout en de omvallende hoofdmast. De Vierdaagse Zeeslag werd de vuurproef voor het Nederlandse vlaggenschip De Zeven Provinciën.

Het enorme schip won in 1666 haar eerste overwinning – en nog velen zouden volgen. Het werd de trots van de vloot der Zeven Verenigde Nederlanden. In slechts negen maanden werd dit massieve kunstwerk gebouwd. De enorme houten balken werden gemaakt uit bomen die speciaal voor de VOC waren geplant in de bossen van Denemarken.

Het vlaggenschip, vroeger ook wel admiraalsschip genoemd, is niet zomaar een schip. Het is binnen de vloot hét schip waarop de bevelhebber te vinden is en springt er tussen uit vanwege de prachtige spiegelversiering die op de boeg is aangebracht.

Admiraal Michiel de Ruijter heeft vanuit dit schip vele overwinningen behaald. Het was het strategische centrum voor succes. Jij bent als ondernemer eigenlijk ook bevelhebber van jouw vlaggenschip. Hiervan uit stuur je jouw ‘vloot’ aan en probeer je jouw concurrenten strategisch tot zinken te brengen.

Een prachtig voorbeeld hiervan vind ik altijd de Slag bij Kijkduin waarbij een minderheid van Nederlandse schepen, door middel van een strategisch superieur plan, de Franse en Engelse vloot wisten te verslaan.

Michiel was samen met Johan de Witt ook verantwoordelijk voor het invoeren van een vlaggensysteem, waarbij er verschillende vlaggen konden worden gehesen, zodat nieuwe plannen snel aan de vloot gecommuniceerd zouden worden.

Net als De Ruyter staan wij ondernemers soms ook voor een onmogelijke uitdaging. We ervaren van alle kanten druk en zien niet meer hoe we de overwinning kunnen behalen om een succesvolle toekomst veilig te stellen.

Maak van je onderneming
een opvallend merk

Nu tijdelijk: geen verzendkosten

Gele sterGele sterGele sterGele sterGele ster
BEKIJK HET BOEK

Een vloot aan concurrenten die er alles aan doen om klanten bij je weg te nemen. Om met grote budgetten zo’n groot aandeel in de marketing te hebben dat je geen idee hebt hoe je zelf nieuwe klanten kunt aantrekken. Laat staan dat ze ingaan op je aanbod.

Maar een groot budget is niet alles. Een strategisch superieur plan is genoeg om hier doorheen te slaan. Ik merk dat veel ondernemers vandaag de dag gretig de ene na de andere masterclass of marketingcursus aanschaffen. Tientallen goeroes die precies weten wat jij nodig hebt. Maar heb je al het rendement waar je op hoopte? Je vlaggenschip vaart wel mee, maar bepaalt eigenlijk niets. De vloot doet maar wat hij wil en iedereen schiet in het wilde weg.

Kortom, een succesvolle zeeslag kan alleen worden gewonnen met een admiraal die vanuit zijn of haar vlaggenschip de juiste koers bepaalt. Die een opvallend schip heeft en de juiste vlaggen oplaat.

Hoe staat het met jouw vlaggenschip?
Plan nu jouw gratis 30-Minuten Merkpotentie Sessie™ (t.w.v. €150) en ontdek de juiste koers.

Stefan Kuijer

Maak van je onderneming een gedenkwaardig merk

PLAN EEN MERKPOTENTIE GESPREK™

VERTROUWD DOOR ENKELE VAN DE MEEST AMBITIEUZE MERKEN

Logo Aarden wit
Logo Beleef Dementie wit
Logo Barend Gerretsen

Re-publiek

Wij helpen ambitieuze starters, zzp’ers en het klein-MKB met het transformeren van hun onderneming naar een gedenkwaardig merk dat klanten aantrekt en opvalt in de markt.

Download de gratis gids

Stop met het maken van deze cruciale fouten en krijg de klanten waar je recht op hebt.

DOWNLOAD

RE-PUBLIEK | Koninginneweg 106, 2982 AP Ridderkerk | KvK 71646469 | stefan@re-publiekbranding.nl

ALGEMENE VOORWAARDEN